Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 157-161 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat is hooikoorts?

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische aandoening in de vorm van een overgevoelige reactie van het afweersysteem op bepaalde stoffen. Symptomen beginnen meestal na blootstelling aan een doorgaans onschadelijke stof of prikkel (allergeen).

Magnesium

Magnesium

Moe, stress, krampen, hartkloppingen, misschien heeft u wel een te kort aan magnesium? Welke zijn de kenmerken van een tekort aan magnesium?

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen, je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Hun aanbod is de voorbije jaren enorm toegenomen en ze dienen voor tal van doeleinden: sommige supplementen bevorderen het herstel of dragen bij tot een betere conditie, andere worden gebruikt ter verlichting van plasproblemen, gewrichtspijnen of een prikkelbare darm … 

Wat zijn galstenen?

Wat zijn galstenen?

De galblaas is een klein orgaan onder de lever rechtsboven in de buikholte. Het is een zakje dat gal opslaat, een groengele vloeistof die helpt bij de spijsvertering. Gal is nodig om vetten af te breken en te verbranden. De meeste galstenen ontstaan wanneer er te veel cholesterol in de gal zit. Deze cholesterolstenen zijn geelgroen van kleur. Ze bevinden zich in de galblaas, maar kunnen ook in de galweg terecht komen en een hevige pijncrisis en andere problemen uitlokken

Wat is mindfulness en wat zijn de basistechnieken?

Wat is mindfulness en wat zijn de basistechnieken?

Mindfulness is niet zomaar een vorm van meditatie, maar een aandachtstraining. Het is een wetenschappelijk onderbouwde psychologische stroming die gaat over ‘leven met volle aandacht’. Er doen veel misvattingen de ronde over mindfulness, waarbij men het vaak koppelt aan spiritualiteit en boeddhisme. In dit artikel leggen we je uit wat mindfulness is, en welke basisstappen je tijdens je dagelijkse leven kan beoefenen. 

Pagina's